Műtétek

A nőgyógyászati kórképek többsége gyógyszeresen kezelhető, azonban műtét nélkül sok esetben nem várható gyógyulás. Mindig mérlegelni kell a betegség és a műtéti kezelés kockázatait és így lehet a megalapozott döntést meghozni.

A laikusoknak segítség nélkül nehéz megérteni, az operációk lényegét, de mi fontosnak tartjuk, hogy a páciensek tisztában legyenek betegségükkel és a műtéti megoldás lehetőségeivel. A páciens informálása segít, hogy számára a legkedvezőbb beavatkozást tudjuk elvégezni.

Histeroszkópia – méhtükrözés

Amíg a klasszikus műtétek során gyakorlatilag “vakon” csak a tapintásunkra hagyatkozunk, a méhtükrözés során látjuk is a panaszt okozó elváltozásokat, így azok kezelése célzott. Bővebben a méhtükrözésről »

Laparoszkópia – hastükrözés

Amíg régen a nők hasát a legtöbb nőgyógyászati műtét esetén felvágták, ma már lehetőség van ugyanezt 3-4 apró lyukon át, úgynevezett “kulcslyuk-sebészeti” műtéttel elvégezni. Kisebb megterhelés a női szervezetnek, szebb kozmetikai eredmény. Bővebben a laparoszkópiáról »

Petevezeték átjárhatóság vizsgálata laparoszkópal – Kromopertubáció

Azokban az esetekben, amikor a meddőség petevezték eredetű lehet vagy ha a HSG vizsgálat eredménye bizonytalan, indokolt a diagnosztikus célú laparoszkópia. Hogyan zajlik a laparoszkópos kromopertubáció?

Ciszta eltávolítás – cisztektómia

A gyanús petefészek cisztákat indokolt esetben meg kell operálni. Milyen módjai vannak a ciszta eltávolításának? Milyen következményei lehetnek ennek? Bővebben a petefészek ciszta eltávolításról

Endometriózis műtét

Mivel az endometriózis csak műtét során vett szövettani mintával igazolható, illetve az endometriózis által okozott panaszok így egyúttal gyógyíthatók, indokolt esetben laparoszkópiát szoktunk végezni. Milyen beavatkozásokra kerülhet sor műtét során igazolt endometriózis esetén?

Laparotomia – hasmetszés

Egyes bonyolult esetekben nem lehet elkeülni a nyitott hasi műtétet és csak így válik mód a teljes gyógyulásra. Mit kell tudni a nyitott hasi műtétről?

Petefészek eltávolítás

Érdemes tudni, hogyha sor kerül a petefészkek eltávolítására, az milyen hosszútávú következményekkel járhat. Bővebben a petefész(k)ek eltávolításáról »

Méheltávolítás

Ha a méh további megtartása káros a női szervezetre vagy annak eltávolítása feltétlenül szükséges, számos mód van az operáció kivitelezésére. Milyen lehetőségeink vannak? Erről bővebben

Onkológiai műtétek

A legtöbb nőgyógyászati daganat onkológiai kezelése műtéttel a legsikeresebb, ezt lehet kiegészíteni bizonyos esetekben kemotherápiával illetve sugárkezeléssel. Milyen műtéti segítség létezik a daganatos betegek számára? Erről bővebben »